Waarom moet je autoverzekeringen vergelijken?

Je bent er inmiddels uit: je gaat een auto kopen. Je wilt je wagentje natuurlijk wel met een veilig gevoel over de weg sturen, dus je gaat eens kijken wat er te vinden is over autoverzekeringen. Misschien kun je wel korting krijgen bij de verzekeraar waar je ook je inboedel- en opstalverzekering hebt. Het kan ook voordeliger zijn om elders een verzekering af te sluiten. Er zijn veel spelers op de markt, dus het aanbod vergelijken is verstandig. Zo vind je uiteindelijk de meest geschikte verzekering voor jou.

Wat past bij mijn auto?

Als je gaat zoeken naar een autoverzekeraar; begin bij het begin. Bepaal eerst voor jezelf welke soort verzekering het beste bij je past. Dat maakt het zoeken naar een verzekering veel makkelijker. Er zijn drie soorten verzekeringen. Om hieruit te kiezen, kun je voor jezelf op papier zetten:

  • Hoe oud is de auto en – eventueel - in welke staat is hij?
  • Hoe belangrijk is de auto voor mij?
  • Welke risico’s loop ik met mijn auto?
  • Wat kan ik eventueel zelf financieel opvangen?
  • Wat voor bestuurder ben ik?

Bovenstaande vragen zijn voorbeelden, maar hopelijk kunnen ze je helpen in het bepalen welke autoverzekering jij nodig hebt.

Wat biedt een verzekeraar mij?

De prijs is bij het vergelijken van verzekeringen niet het belangrijkste aspect. Je hebt niets aan een heel goedkope verzekering die eigenlijk niets dekt, maar duurder is ook niet altijd beter. Je kunt beter kijken naar wat een verzekeraar te bieden heeft. Belangrijke punten van aandacht zijn bijvoorbeeld:

  • Kun je bij de verzekeraar terecht als je pech krijgt in het buitenland?
  • Zijn ze alleen op kantooruren bereikbaar of kun je op alle mogelijke tijden bij ze terecht?
  • Is er een handige website of app waar je eenvoudig schade kunt melden?
  • Hoe handelt de verzekeraar een geval van total-loss af?
  • Kun je aanvullende verzekeringen (bijv. rechtsbijstands- of ongevallenverzekering) afsluiten en wat zijn de bijkomende kosten?

Welke aandachtspunten voor jou van belang zijn, hangt af van wie jij bent, wat voor een auto je hebt en waarvoor je je auto gebruikt. Je wilt tenslotte een goed passende verzekering.

Knab Verzekeren helpt met kiezen

Met al die aanbieders is de kans groot dat jij door de bomen het bos niet meer ziet. Knab Verzekeren helpt je hierbij. Onze dienst werkt als jouw persoonlijk adviseur in je zoektocht naar de best passende verzekering. Vul je gegevens in en Knab Verzekeren checkt voor jou meteen wat voor jou situatie het meest geschikt is. Uiteraard wordt daarin de prijs meegenomen, maar we kijken ook naar dekkingen en voorwaarden. We kijken naar wie jij bent en wat je nodig hebt, op basis van de door jou ingevulde gegevens.

Ook als je al een verzekering hebt afgesloten, kan Knab Verzekeren jou helpen. Slimme technologie en algoritmen checken continu of je nog goed verzekerd bent. Vinden we ergens een beter passende of een voordeligere verzekering? Dan krijg je meteen een melding. Zo hoef jij niet constant de markt in de gaten te houden, maar ben je wel altijd goed verzekerd.

Knab Verzekeren

Knab werkt in jouw voordeel
Auto vergelijken Of, download onze Verzekeren app